fredag 28 september 2012

Och veckan den gick

Ännu en vecka har passerat och när den är över så börjar oktober. Oktober!!! Så fort tiden går. Inte lika lockande at ge sig ut i mörkret på promenader i mörka Slottskogen men jag övervinner min rädsla och bestämmer mig för att inget kan hända. Jag har ju vakthunden med mig : )´

På jobbet är det ett smått galet tempo och vi har en omorganisation på gång vilket alltid är jobbigt. Tröttheten mynnade ut i en förkylning vilket på ett sätt känns skönt så man kan se en ände. Att bara vara trött känns inte bra.

Idag har jag varit på ett nätverk med sociala medier. Fick väl inte ut så mycket som jag hade hoppats men de höll till på Incontro som ligger vid mässan och där var ju minst sagt mycket folk med tanke på bokmässan så nästa träff kanske känns mer organiserad?!


Självklart blev det ett besök på mässan. Jag älskar bokmässan. I år blir det ett repotage i resebloggen och jag fick möjlighet att träffa flera författare där jag fick med mig böcker att recensera och sedan kunna lotta ut några ex. Bl a träffade jag Staffan Nordstrand och fick med mig boken Under floden som är första boken i en trilogi av romaner som bygger på en sann historia. Under floden finns i pocket och den andra boken, Samnang, tiggarpojken har precis givits ut.


Det var full fart i Piratförlagets monter och både Katerina Janouch, Martina Haag och Mark Levengood signerade böcker.


Hos Leopard Förlag hittade jag flera intressanta böcker men fastnade för Den odödliga Henrietta Lacks. En gripande hístoria om den fattiga tobaksodlaren Henrietta Lacks som 1951 diagnsticerades med cancer och lämnade cellprover som sedan lämnades till forskning och blev bl a upphov till tre nobelpris utan att hon eller hennes anhöriga visste något. Har fått fantastiska recensioner. Jag köpte en inbunden men ser att den finns som pocket! Återkommer när jag läst men jag är säker på att det är ett bra tips om ni vill ha något att läsa!

2 kommentarer:

Librarybeth sa...

Gillar ju bokmässan starkt men hade som sagt annat för mig i helgen ;D
Hade tänkt läsa titeln om Lacks, kanske något man kan föreslå i sin bokcirkel vad det lider...

hallinbloggar sa...

Librarybeth: Just det! och det gick ju strålande. Duktiga du!!

Ja, det tror kag är en mycket passande bok som lämpar sig för diskussioner. Den fanns i pocket såg jag efter att jag köpt den...!