onsdag 7 november 2012

Nyklippt och presslunch

Så underbart härligt det var att få sätta sig i frisörstolen igår och få håret fixat. Var så trött på "det där" som hängde så jag tog en rejäl bit. Lite mörkare är det också vilket jag gillar på hösten och vintern. (hm, ser att spegeln behöver en tvätt... :)Har på mig blus från Stylein, jeans från Pleas, bälte från b-belt och boots från Sixtyseven.

Idag har jag varit på presslunch på Palace som har varit stängt i nästan ett år för renovering. Palacehuset ligger vid Brunnsparken i centrala Göteborg och har de senaste 10 åren varit en nattklubb med minst sagt dåligt rykte. Palacehuset är otroligt vackert och byggdes redan på 1700-talet som sockerbruk. Huset byggdes senare om till bostad och i slutet av 1800-talet ägdes huset av Fürstenberg som var mycket konstintresserade. Deras bästa vänner var bl a konstnärerna Carl Larsson, Anders Zorn och Bruno Liljefors som alla målat tavlor till paret. Här blev så småningom ett konstgalleri där det fanns inte mindre än 223 tavlor. Vid sin död donerade paret huset till Göteborgs stad med villkoret att huset skulle säljas inom fem år och att man för pengarna skulle bygga ett konstmuseum vilketm sedemera stod klart högst upp på Götaplatsen i början av 1900-talet. Här finns idag all konst som paret ägde.


Renoveringen som är gjord av Stylt är inspirerad av konsten och det var otroligt vackert gjort. Ska bli spännande att se hur det går för Palace nu när de byter inriktning. Dansgolvet är borta och ersatt med en scen där det bara ska spelas live-musik i original, alltså inga cover-band.

Redan torsdag imorgon, veckorna springer iväg!

3 kommentarer:

Librarybeth sa...

Det var ett vackert rum! Och vad fin du är i håret!!! Så skönt att få bli ompysslad av sin frisör!

Fliselin sa...

Snygg i håret! Vad bra du passar i blått! Snygga jeans också, blusen med för den delen, är svag för siden...
Fina lokaler du fick vara med ocH inviga!

hallinbloggar sa...

Librarybeth: Åh, det var underbart att få klippa sig!

Fliselin: TACK! Siden är underbart skönt att bära och ett enkelt sätt att piffa lite extra då man har jeans!