söndag 6 januari 2013

Det tar sig!

Gårdagen gick åt till att åka runt på loppisar och leta stolar. På sista stället hittade vi sex som var snarlika. Dessa ska målas och kläs om. Det får bli projektet nästa helg. Bordet är färdigslipat och ska nu vitbetasas i två lager, så att man bara anar träet, sedan ska det lackas med matt lack. Så fort det börjar bli färdigt kommer bilder.

Har även grottat ner mig i inredningstidningar och har nu böärjat göa skisser hur både sovrum, matsal och vardagsrum ska bli.

Vi var även en sväng på Möbelgrossen. Massor av billiga och snygga möbler om man gillar stilen. Här är ett skåp som är en kandidat men med andra knoppar men vi vill helst ha ett gammalt. Och lite tid får vi ge det. Det är ju lite tjusningen med att köpa på loppis eller auktion. Rätt vad det är så hittar man det man söker.Har även förälskat mig i patchworkmattor. En turkosblå tror jag kan bli fint till den ljusgrå soffan med grå väggr och vitt golv. Ikeas Silkeborg (ovan) verkar helt slut. Hittade på Kilands mattor (nedan) för bra pris. Tror man får kolla runt lite och se vad man hittar.


3 kommentarer:

tina sa...

Har oxå fallit för patchworkmattor men (feg som jag är i färg, och då det dessutom handlar om mycket pengar) letar efter en som drar mot svart.
Här har det oxå hållits på och fixats lite, vardagsrumsväggar ommålade i vitt, halltaket fick en ny omgång färg i helgen och väntar hem både lampa och ett nytt vitrinskåp då det vi har tar in damm via glesa dörrar :/

hallinbloggar sa...

tina: Ja, det kanske är det bästa. Men, jag är rätt säker på att jag inte kommer att tröttna. Kan också tänka mig att andrahandsvärdet är ganska högt. Fanns inte en endaste på Blocket när jag kollade.
Visst är det kul att greja hemma. Det är säkert årstiden när man är så mycket inne. Ska bli kul när det börjar bli klart!

Anonym sa...

Tack för tipset! Har letat länge efter Ikeas silkeborg, tänkte mig en som drar åt rosa men såg en i olika färger på hemsidan du tipsade om. Tack!

Www.iniktskallan.blogg.se
Med vänlig hälsning,
Bohemianbiker