torsdag 10 januari 2013

Dokumentärernas tid

Den här julhelgen har jag sett mer dokumentärer än jag brukar. Det har gått många intressanta som jag följt. För några dagar sedan gick sista delen av Palme. Många på jobbet skakar på huvudet och fattar ingenting men jag var 23 år när han dog. Befann mig i USA och skulle precis ut på kvällen. Det var en väldigt bra dokumentär och man kan förstå att han hade många motståndare. En ganska så självgod typ!

Igår såg jag sista delen av ABBA-dokumentären vilket också var väldigt intressant och bra. Jag minns ju att brorsan köpte alla skivor och jag lyssnade alltid när han inte var hemma. Sista delen handlade bl a om skivomslagen och kläderna. Kläderna. De var ju ett kapitel för sig. 70-talet var verkligen ett härligt mode. Väldigt vågat och väldigt roligt. Kommer ni ihåg kläderna nedan?


När jag låg sjuk fick jag med mig de två första delarna om Hitler som har gått sent mån-ons den här veckan. Det var intressant att se hur han kom till makten. När han inte nådde ända fram förbjöd han först kommunisterna. Fängslade dessa och satte dem i de nybyggda koncentrationslägren. Han hymlade aldrig om att judarna skulle uutrotas och att bara den ariska rasen skulle tillåtas. Så fruktansvärt skrämmande hur han kunde gå så långt. Man fick veta att han sökte in på konstskola i Wien. Man undrar vad som hänt om han kommit in?! Fick också veta att Hugo Boss designade samtliga Hitlers truppers uniformer.

Har jag missat någon dokumentär som ni sett och vill rekommendera?

2 kommentarer:

Hon som gick sa...

Jag rekommenderar dokumentären om Stenbeck som gått på SVT. Finns säkert på play, sista avsnittet var igår.

Har sett de du nämner förutom den om Hitler, ska se om den finns kvar på play.

hallinbloggar sa...

Hon som gick: Ah, har sett att den gått men inte tittat. Tur att play finns! Hitler ligger på Play i cirka tre veckor till. Ska ta sista delen. Har ett nästan sjukligt begär att läsa och veta mer om Hitler och andra världskriget sedan jag var i Auschwitz förra året.