onsdag 2 januari 2013

God fortsättning

Idag är sista dagen på ledigheten. Känns alltid lite vemodigt att börja jobba när man varit ledig. Så det blir skönt att börja med en kort vecka.

Här hemma har vi hunnit med en hel del. Nya sovrummet är vitt. Så härligt. Nu ska det bara inredas. Har inte riktigt klart med hur alla detaljer ska se ut men har tänkt att bläddra inredningstidningar och surfa på inredningsbloggar för inpiration.

Ny soffa är beställd. Blev väldigt nöjd med valet av ljusgrå soffa. Modellen var inte så "svulstig" som jag tycker att hörnsoffor kan bli. Tror den kommer fungera fint!

Nyårsafton firade vi hemma hos oss. Vi gjorde som de flesta andra och bjöd på oxfilé. Till förrätt var det varm chevré med päron, ruccola, honung och balsamico. Ö gjprde creme brulee som han är grym på! Vi spelade ett nytt spel, Orangino, som verkligen var roligt. Vi fick veta en hel del om varandra som vi inte visste. Kan rekommenderas!

Nyårsdagen var väääldigt lat. Jag vaknade först (kl. 10) och hann plöja i stort sett hela säsong 1 av Girls innan resten av huset vaknade.

Idag har vi köpt virke till matbordet som vi ska bygga. Spännande att se hur det blir! Det här är vår inspiration och vi har kollat det flera gånger för att få mned oss detaljer. Ö har full koll och jag litar på honom!


Hur är det med er, har ni några nyårslöften? Jag kan väl inte direkt säga att jag avger några löften men visst är det ett bra tillfälle att förändra vanor, eller snarare ovanor, hos sig själv. Jag ska ha en "ovit" månad. Dricker inte särskilt mycket vin så i det här fallet gäller det socker. Är inte heller någon storkonsument men har ändå bestämt mig för att vara helt utan. Min värsta fälla, sedan jag slutade dricka kaffe, är Cola Zero. Har under hösten druckit cola nästan varje dag. En väldigt ful ovana som jag bröt redan på juldan. Så onödigt och förmodligen väldigt onyttigt med konstgjort socker.

Hoppas ni haft en skön jul- och nyårshelg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, vad du har hunnit med!!! Det verkar som att din kreativitet har fått leva fritt under ledigheten. Härligt! Själv jobbade jag i mellandagarna, men är ledig den här veckan. Hade hoppats på lite skidåkning, men vintern kom ju liksom av sig. Beträffande nyårslöften, så har jag gett upp. Blir ändå bara besviken på mig själv... God fortsättning!! Anna

hallinbloggar sa...

Anna: Samma till dig även om det nu gått några dagar. tycker januari släpar sig fram. Letar resor varje dag. Har nog aldrig längtat så mycket efter att resa som nu!

Ja, mina löften är ju inga superlöften direkt. Men jag har nog brutit småätandet iallafall : )