torsdag 7 februari 2013

En paus

Januari var som sagt ingen vidare månad. Så trist att jag blev sjukt trött. Kan väl inte skylla allt på januari och nu är det ju faktiskt februari och en del av energin är åter men försöker (....) ta det lite lugnare.

Att det ska vara så svårt att hålla ett "lagom" tempo och vara nöjd med mindre. Trodde att jag i min ålder hade lärt mig en del. Men, det så klart, ju äldre man blir så orkar man väl inte lika mycket vilket är svårt att alltid inse!

Har ni provat på mindfulness? Så oerhört skönt men så svårt att praktisera. Jag talar alltså om att leva i nuet. Ständigt dessa listor och planer på vad man vill göra samt älta det som har varit. Försök att samla alla tankar på det du gör, t ex när du lagar mat så skär du löken i små bitar (men se så små de blir : ). Sedan fräser du löken i smöret och ser hur löken blir genomskinlig och mjuk osv. Oerhört viktigt det där när man har en effektiv personlighet.

Nåväl, lite mindre jobb några veckor och ett allmänt lugnare tempo gör sitt och snart känns det bättre.

Via resebloggen har jag kommit i kontakt med en författare Staffan Nordstrand. Han hoppade av som stor företagsledare med många utlandsreor i jobbet och började skriva vad han hade sett på sina resor. Den första boken i en trilogi heter Under Floden ska strax börja läsas och del två, Samnang, tiggarpojken är på väg. Tredje delen, Sista färden, kommer till sommaren. Böckerna handlar om viktiga ämnen där vi på vårt företag tagit ställning, nämligen barnprostituion. De är baserade på verkliga händelser och jag ser verkligen fram emot att läsa alla tre och utöka vårt samarbete.


Böckerna finns här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att du är tillbaka. Jag har saknat dig! Hoppas att du kan ta det lite lugnare, så att du kan komma igen. Mindfulness är ett jättebra verktyg. När jag klappade ihop för nästan exakt två år sedan, så blev det ett bra sätt för mig att läka. Viktigaste ordet blev faktiskt nej. Så enkelt, men ack så svårt. Skönt att vi så sakteliga går mot vår. Till våren säger vi bara ja ja ja..... Anna panna