lördag 7 september 2013

Spanien

Vi har det bra här i Nerja. Har hunnit med stranden - förstås. Det är en avslappnad och skön känsla vid "vår strand". Inga solstolar att hyra men jag gör min egen i sanden så att det känns läsvänligt. För det är det jag brukar göra på stranden. Och bada förstås. Hela tiden!

Vi har varit på en tur till droppstensgrottan vilket nästan är ett måste när man är i Nerja. Riktigt imponerande med världens största stalaktit. Hade vi varit förberedda så kunde vi bokat en mer våghalsig tur där man klättrar ner till grottorna där folk har bott.

En härlig tur upp i bergen till de vita vackra bergsbyarna där jag äntligen hittade "riktig" keramik. Alltså handmålad och inte masstillverkad. Fina skålar och fat har köpts in.

Igår åkte vi till Alhambra i Granada. Är så glad att vi åkte dit det var verkligen fantastiskt att se. Vilket hantverk! Så vackert. Läste på Wikipedia om uttrycket "Morens sista suck" som vi förstod innebörden av efter att ha varit där; när den siste moriske härskaren, Boabdil, tvingades lämna Alhambra efter Granadas belägring 1492 och han vände sig om och såg ditt undersköna palatas för sista gången och föll i gråt utbrast hans mor; "Gråt nu som en kvinna över det du inte kunde försvara som en man"!

Idag vaknade vi till regn vilket faktiskt var ganska skönt. Inget jäkt till stranden utan en lugn tur till bageriet. Lång härlig frukost och nu med näsan i en bok.

Det räcker dock med en dag regn. Imorgon får gärna solen komma tillbaka!










6 kommentarer:

Fliselin sa...

Vilken härlig resa. Älskar Alhambra. Nu verkar lejonen också vara på plats. De har varit under renovering flera år och under de åren har jag besökt Alhambra två gånger. Jag tänkte att nästa gång ska lejonen vara klara. Hur bor ni? Hyrt eget?

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Älskade Nerja när vi var där. Så fin och gullig stad!

Peace in mind sa...

Verkar ju hur mysigt som helst.Men du, du måste ändra i bloggbeskrivningen där det står om din sambo :)

hallinbloggar sa...

Ha ha, ja herregud. Vilken tur att du såg ; ) Sen ser jag ju att det står tonårssöner. Det var ju ett tag sen.....! Får genast ändra!

hallinbloggar sa...

Kan förstå att ni älskade Nerja. Är är verkligen mysigt och jag har stor förståelse för de som väljer att övervintra här. Mysigt men ändå ett väldigt stort utbud!

hallinbloggar sa...

Vilken tur att lejonen var på plats. Det var en stor del bakom denna hård som höll på att renoveras nu men det var verkligen ett imponerande ställe. Förstår att ni varit tillbaka!

Vi har hyrt på egen hand. En underbar lägenhet vid en av stränderna och cirka 800 meter in till centrum. Perfekt läge visade det sig!