Det tar en liten stund att göra men är verkligen värt besväret. De är grymma! Här kommer receptet på cirka 25 stycken.
200 gr mandel
3 äggvitor
3 dl florsocker
Mal mandeln och vispa vitorna hårt. Rör ner socker och mandel. Forma till bollar på en plåt, ugn cirka 15 min på 175 grader.
Låt kakorna svalna. Blanda under tiden ihop smörkrämen
150 gr smör
2 dl florsocker
1 1/5 msk kakao
1 äggula
Bred smörkrämen på undersidan av kakorna så att de blir rundade upptill. Ställ i frysen i 15 min.
Smält 200 gr. mörk choklad och doppa kakorna så att smörkrämen täcks.
Lördagen ägnades åt en välbehövlig storstädning och melodifestival. Jag brukar gilla att kolla men detta var bara för bedrövligt. Salem kan man inte annat än tycka om. vår största idol för kvällen var Dolph.
Idag tog jag en sväng till Freeport i Kungsbacka, förväntansfull på att göra fynd. Det var riktigt illa, det som var outletpris på var verkligen inget att ha. En del butiker hade "vårnyheter" som var prissänkta 30%. Men det är väl ingen outlet?!
Till sist vntar jag in våren med massor av blommor. Pärlhyacinter är en favorit!
3 kommentarer:
Biskvier är så gott.
Sv: Tack för din kommentar. Den gjorde min dag. :-)
Det är inte sant! Har samma recept från grundskolan, suveränt! Det har bleknat en aning, får gissa mig till både ingredienser och mängd. Kan fortfarande känna doften från spritstencilen.
De är så lagom storlek och sååå goda! Kram Kristin/632
Hanna:
Det är smaskigt!
Jag menade det. Tyckte verkigen det var bra inlägg som inspirerade! Precis som jag tycker att en bra blogg ska göra!
Kristin:
Gud så festligt! Jag hade glömt bort dem men kom att tänka på pappas 50-årsdag (29 år sedan...) och hur dessa uppskattades. Letade fram receptet och de smakade precis så ljuvligt som jag mindes! Det får bli fler bak!
KRAM!
Skicka en kommentar