söndag 7 februari 2010

Helgen!

Har varit en skön helg med lite blandade aktiviteter. I fredags firade vi pappa som fyllde 79 och är pigg som bara den. Vi åt gott på Sukho Thai och avslutade hemma hos oss med mumsiga mandelbiskvier. Receptet är urgammalt, jag har det på en sån där blå-lila stencil som iallafall jag minns från skolan!

Det tar en liten stund att göra men är verkligen värt besväret. De är grymma! Här kommer receptet på cirka 25 stycken.


200 gr mandel
3 äggvitor
3 dl florsocker


Mal mandeln och vispa vitorna hårt. Rör ner socker och mandel. Forma till bollar på en plåt, ugn cirka 15 min på 175 grader.

Låt kakorna svalna. Blanda under tiden ihop smörkrämen

150 gr smör
2 dl florsocker
1 1/5 msk kakao
1 äggula


Bred smörkrämen på undersidan av kakorna så att de blir rundade upptill. Ställ i frysen i 15 min.

Smält 200 gr. mörk choklad och doppa kakorna så att smörkrämen täcks.


Lördagen ägnades åt en välbehövlig storstädning och melodifestival. Jag brukar gilla att kolla men detta var bara för bedrövligt. Salem kan man inte annat än tycka om. vår största idol för kvällen var Dolph.


Idag tog jag en sväng till Freeport i Kungsbacka, förväntansfull på att göra fynd. Det var riktigt illa, det som var outletpris på var verkligen inget att ha. En del butiker hade "vårnyheter" som var prissänkta 30%. Men det är väl ingen outlet?!

Till sist vntar jag in våren med massor av blommor. Pärlhyacinter är en favorit!

3 kommentarer:

Hanna sa...

Biskvier är så gott.

Sv: Tack för din kommentar. Den gjorde min dag. :-)

Kristin sa...

Det är inte sant! Har samma recept från grundskolan, suveränt! Det har bleknat en aning, får gissa mig till både ingredienser och mängd. Kan fortfarande känna doften från spritstencilen.
De är så lagom storlek och sååå goda! Kram Kristin/632

hallinbloggar sa...

Hanna:
Det är smaskigt!
Jag menade det. Tyckte verkigen det var bra inlägg som inspirerade! Precis som jag tycker att en bra blogg ska göra!

Kristin:
Gud så festligt! Jag hade glömt bort dem men kom att tänka på pappas 50-årsdag (29 år sedan...) och hur dessa uppskattades. Letade fram receptet och de smakade precis så ljuvligt som jag mindes! Det får bli fler bak!
KRAM!