Idag har jag gjort en enkel och god "vardagsgryta" som känns nyttig (trots prinskorvar!)
6 potatisar, 1 kålrot och 2 morötter skalas och skärs i bitar. Fräs i pannan en stund.
7 dl vatten och 1 1/2 buljongtärning koks upp i en gryta intill med 3 msk tomatpuré. Krydda med rosmarin, timjan, paprikakrydda, lite salt och peppar. Lägg över grönsakerna i grytan och låt småputtra i 15 min.
Under tiden strimlar du 1/2 litet kålhuvud och en gul lök och fräser i pannan. Lägg över i grytan och småputtra ytterligare i 15 min.
Stek ca 500 gr. prinskorv, jag väljer de med mest köttmängd som inte är så dumma och kan vara helt OK som vardagsmat! Lägg över korven i grytan som är klar när rotsakerna har blivit mjuka.
Alla gillar grytan här, den är enkel att göra och doften med rosmarin är underbar!
tisdag 31 augusti 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar