fredag 28 december 2012

Böcker jag läst!

Har ju snabbt som attan tagit mig igenom trilogin om Hungerspelen. Första boken läste jag ut på en dag. Var ju snabbt tvungen att se hur fortsättningen gick. De andra två var långt ifrån lika bra som den första.


Även dessa bäöcker ska filmatiserats. Har sett att den andra filmen kommer till hösten och att den tredje boken ska delas upp i två filmer. Kan nog bli segt då det är en separat historia om revolten mot huvudstaden.

Har även läst boken jag fick rekommenderad på Bokmässan, Den odödliga Henrietta Lacks. En enormt intressant historia om den färgade kvinnan Henrietta Lacks som var sjuk i cancer. Under behandlingen tog läkarna cellprover på henne som hon inte visteom. Dessa celler visade sig ha en alldelses särskild förmåga att försköa sig som man aldrig hade sett tidigare. Cellerna lever än idag och kostar 256 dollar. Henrietta Lacks familj har aldrig fått ett öre och har inte råd med en sjukvårdsförsäkring.


Oerhört intressant men väl mycket fakta vilket kanske inte är så konstigt då det är en faktabok. Dock en faktabok med en väldigt stark berättelse som berör. Boken ska bli film som ska produceras av bl a Oprah Winfrey.Har också läst Katarina Wennstams, Svikaren. Katarina skriver alltid om angelägna ämnen. Har läst hennes tidigare böcker i en annan serie men det här är första boken vad som ska bli en trilogi. Spännande och aktuellt.


Nu har jag svept en Mari Jungstedt som jag inte läst förut, I denna stilla natt. Andra i serien om kommisarie Knutas på Gotland. Småmysiga och spännande. Undrar hur många mord det kan begås på Gotland egentligen : ) Tror hon är uppe i tio böcker i samma serie!


Nu ska jag läsa Nobelpristagaren Mo Yan, Det röda fältet. Det är nästa bokcirkelsbok som ska recenseras 11 januari. Har hört att detta ska vara den bästa. Vi får väl se?!

2 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag läste Hungerspelen i somras, jättebra! Håller med och att första boken var bäst.

Katarina Wennstam gillar jag också, ska försöka få tag i den där snart!

Bra med boktips :)

hallinbloggar sa...

Keep Calm: Visst är det bra att få boktips. Älskar att läsa det i andra bloggar. Mo Yan är dock seg, väldigt seg!