måndag 6 januari 2014

Dag 6 - ett boktips

Sådärja, nu är jag på bana!

Boktips! Men hur ska jag kunna välja ett när det finns så otroligt många bra böcker. Jag läser minst en bok i veckan så många böcker blir det (hinner ju inte ens byta ut den där boken till höger jag läser...!).


Jag börjar med ett tips som jag läste för längesen men som jag alltid återkommer till. Det är Elsie Johanssons trilogi om Nancy; Mosippan, Glasfåglarna och Nancy i den ordningen. Böckerna utspelar sig i Sverige under 30-talet och om Nancy som inte alls vill rätta sig i ledet och arbeta på posten utan i stället ta en Hermodskurs i engelska i smyg. Det är fantastiska böcker som jag alltid minns. Dessa finns i en sammansatt bok med alla tre utgåvor här. 

Eftersom jag jobbar i resebranschen och är intresserad av andra kulturer så måste jag tipsa om boken Inget att avundas av Barbara Demick. Barbara har länge arbetat som utrikeskorrespondent i Sydkorea och har under den tiden träffat flera avhoppare som kan ge en mycket nyanserad bild om vardagslivet i Nordkorea. Det är en otroligt gripande bok som faktiskt alla borde läsa. Detta pågår idag 2014!

Till sist en bok som står på min att läsa-lista. Det är den senaste Augustprisvinnaren, Lena Anderssons bok Egenmäktigt förfarande som så många rekommenderat. Känner mig så smart när jag lånar e-böcker på biblioteket och kan läsa dessa på ipaden!

2 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Kanske ska ge mig på den där trilogin då? Har nosat på den förut, men inte läst.

hallinbloggar sa...

I Will not: Åh, det tycker jag absolut att du ska göra. Det är många år sedan jag läste men jag minns de väldigt starkt! Intressant också att lära sig mer om Sverige på den tiden!