måndag 24 november 2014

Inte sova?

Läser ganska ofta på bloggar att många har svårt att sova. Gissar att vi som bloggar är lite extra kreativa och har lite fler tankar uppe i huvudet än andra... ?!


Finns det något värre än att ligga klarvaken mitt i natten. Tankarna börjar gå och de är inte alltid så lätta att handskas med mitt i natten. Man har ju ofta en tendens att tänka på saker man ska göra och borde göra.

För min del händer det oftast när jag slarvat med middagen och inte riktigt orkar ta något att äta. Att sova hungrig kan jag bara inte (trots att jag tror det varje gång).

Istället för att ligga och grubbla så går jag upp och brer en eller två hårda mackor med Bregott och dricker ett litet glas lättmjölk. Lägger mig i sängen och läser bok (obs! inte telefon, internet eller magasin) tills ögonen faller ihop vilket de oftast gör ganska så snabbt efter jag ätit.

När jag släckt så har jag en affirmation. Jag ser bokstäverna S-O-V-A, sätter dem i en ruta med en bokstav i varje hörn. Om andra tankar dyker upp går jag tillbaka till min SOV-ruta direkt. Jag tycker det funkar otroligt bra. Det brukar inte bli så många rutor innan jag somnar.

Vad gör du när du inte kan sova. Vilka tips har du?


4 kommentarer:

yllet sa...

multiplikationstabellen! Somnar direkt. Oklart om det beror på att jag blir så utmattad av tråkigheten? :)

Cina sa...

Hej hej! Nu hälsar jag på här!
Det är så jobbigt att inte kunna sova. Om det är många tankar som snurrar i huvudet brukar jag skriva ner det i ett block jag har bredvid sängen. Sen tänker jag att det står där, jag behöver inte ha det i huvudet och det brukar hjälpa.

hallinbloggar sa...

yllet: bra tips. Provade det häromkvällen och det funkar precis lika bra som min S-O-V-A-modell!

Cina: Men så kul att du tittade in! Har varit dåligt på att utvidga mina bloggdomäner. Måste hälsa på hos dig!! Hoppas allt är bra!

Librarybeth sa...

Jag har inte lyckats få till med några insomningstricks än. Jag ligger och läser nyheter på webben vilket är direkt hälsofarligt, då får jag ännu mer att fundera och oroa mig över.
Inte alltid jag får sömnproblem för att jag är direkt orolig, kanske mest att det är mkt att tänka på som gör att hjärnan inte kan koppla av. Jag får testa det där med SOVA nästa gång!!!