Köpte lax till middag och visste inte vad jag skule hitta på till. Är innerligt trött på romsås eller ris-grönsaker till. Då kom jag på att göra en nudel- och grönsakswok. Det blev himmelskt gott.
Till woken för 4 pers har jag använt:
1 paket nudlar
1 röd paprika
1 broccolibukett
1 pkt sockerärter
1 knippe vårlök
2 morötter
Ca 750 gr färsk lax
Woksås:
Ca 3 msk vanlig soja
Ca 2 msk Ketjap Manis
2 tsk röd currypasta
2 msk grönsaksfond
ca 3 msk vatten
ca 3 msk rapsolja
(vet att det är cirka men jag höftar, alltid!!)Nudlarna låter jag ligga i kokhett vatten cirka 10 min och rör då och då. Skala och skär grönsakerna i bitar. Hetta upp rapsolja och lägg i grönsakerna (förutom vårlöken). Fräs en kort stund. Skär laxen i kuber och fräs i en annan stekpanna i rapsolja i cirka 5 min. Rosta ca 1/2 dl sesamfrön i en torr panna. Rulla kuberna i fröna och krydda med Santa Marias supergoda fiskkrydda med kvarn och lite flingsalt.
Krama ur vatten ur nudlarna och blanda i grönsakerna, häll på woksåsen och hetta upp. Laxen serveras separat och läggs inte i nudelwoken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar