I fredags jobbade lilla tonårssonen sin sista dag på sitt sommarjobb. Under sju veckor så har han arbetat på ekonomiavdelningen på "mammas jobb". Det har scannats fakturor, rensats i register och gud vet allt vad som görs på en ekonomiavdelning.
Dagen innan hjälptes vi åt att baka en tårta som han fick med sig. Den måste ha varit god (här hemma blev vi avundsjuka när tårtan bars iväg...) för flera ville ha receptet. Så här kommer det!
Det är ingen mindre än Ernst sommartårta som jag dock modifierat en aning så bilden stämmer inte!
Den här satsen blir perfekt för en långpanna anpassad efter en "vanlig spis".
Smet 1
Blanda 2.25 dl vetemjöl, 1 1/2 del strösocker och 3 tsk bakpulver. Smält 225 gr smör och blanda i 5 äggulor och 8 msk vispgrädde. Blanda ihop och bred ut tunt i långpannan.
Smet 2
Vispa 5 äggvitor med 3 dl strösocker och 1 1/2 tsk vaniljsocker. Bred smeten ovanpå den andra i långpannan försiktigt.
Grädda i 175 grader i ca 35 minuter längst ner i ugnen. När kakan svalnat så bred på 5 dl vispad grädde samt färska bär (vi tog hallon och blåbär) och en aning skivad mandel som man först rostar i pannan.
Gott, enkelt och räcker till många!
söndag 31 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar