Den där fiskgrytan jag skrev om är verkligen god. Fick en fråga om jag kunde lägga upp receptet. Det gör jag ju gärna. Tog dessvärre ingen bild men föreställ er en saffransgul vitlöksdoftande gryta.
Den är verkligen supergod och så enkel att göra. Receptet är för fyra personer men jag brukar dubbla ingredienserna, (höftar ju lite när jag lagar mat....) ett kuvert saffran räcker.
Saffransdoftande fiskgryta med torsk och räkor
400 gr torsk
1/2 purjo
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
11/2 tsk tomatpuré
salt
1/2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
2 1/2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning (jag tar fiskfond)
2 dl creme fraiche (lätt funkar)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
300 gr räkor med skal
Skär purjo och lök i mindre bitar och fräs i en gryta med en klick smör, pressa ner vitlöken. Lägg i torskfiléer i bitar samt kryddorna. Småputtra i 7-10 min. Tillsätt grädde, creme fraiche och saffran och låt puttra ytterligare 15 min. Tillsätt de skalade räkorna precis innan grytan serveras. Vi brukar äta grytan med ris och sallad.
tisdag 28 februari 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar