Igår hittade jag en liten rulle mandelmassa i ett av skåpen i köket. fick för mig att göra "puttiga" och enkla biskvier.
1. Rulla ut rullen så att den blir cirka 2-3 cm i diameter. Skär tunna skivor och lägg på en plåt. 200gr cirka 6 min.
2. Gör en smörkräm med:
• 1.5 dl florsocker
• 100 gr. smör
• 1 tsk kakao
• 1 äggula
Kör i mixern till en slät kräm och bred på de avsvalnade bottnarna. Ställ i frysen cirka 30 min.
3. Smält en god mörk chokladkaka i vattenbad och doppa kakorna i. Låt stelna i kylen!
Mmm, ett helt fat med små biskvier i "lagom" storlek. Men man får äta mer än en!
måndag 25 mars 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Mmm, vad gott det ser ut! Vilken tur att du hittade mandelmassa hemma :)
Får mig att tänka på Maritas kakor, eller vad man ska kalla det. Visst har du lagt ut receptet på bloggen?
Emsan: Jamen precis, det var ju mArita som lärde oss att man kan använda mandelmassa. Annars när jag har gjort biskvier så är det ju ett himla sjå att göra bottnarna!
Skicka en kommentar