söndag 2 december 2012

Stockholm

Nu är vi tillbaka från huvudstaden som visade upp sig i härligt snöväder. Jo, jag gillar snön och var riktigt besviken när vi kom tillbaka och det inte längre var vitt!

 
 
Idag var det dessutom klarblå himmel och ganska många minus. Man skulle ju tagit en tur på längdskidor idag! 
 
I Stockholm har vi tagit det riktigt lugnt. Ätit god mat och myst tillsammans. Klara var överlycklig som fick full uppmärksamhet : )
 
 
 

I fredags tog vi en tur till stan. Vi började i Gamla stan och Österlånggatan som absolut är den mysigaste gatan där. Mitt mål var gratulationskort i Gunilla Annwalls butik. Kul tycker jag att skicka en postal hälsning ibland och de här korten med prinsess- och jordgubbstårtor är riktigt härliga.

På vägen dit på Österlånggatan 37 slank vi in i en underbar affär som jag tror hette Som Johannes. Handplocade fina saker överallt, vi kunde knappt gå vidare utan att klämma och känna på allt. I källaren nere i valvet kunde man hyra för sällskap men nu stod där flera härliga antiktiviteter och andra saker. Vi tog lunch på Stadsmissionen - underbar soppa, gott bröd och salladsbuffé.

Efter det gick vi till ett obligatoriskt besök på Svenskt Tenn. Där klämde jag länge på det här grytunderlägget men det blev inget köp!

Sen gick vi till Hallwylska palatset och tittade på kläderna från Downton Abbey. Vackert och välsytt!


På tal om Downton Abbey. Tittade ni igår? Så fruktansvärt sorgligt och vilken underbar serie det är.

Jo, vi tog ju också en tur till Zetas Trädgård och kollade in alla julblommor och annat fint. Här kunde jag inte låta bli att köpa med mig lite fint hem!

I morse hade vi adventsfrukost innan vi körde hemåt igen.


Nu är det full fart i verkstan innan det är dags att lägga sig. Så härligt att det snart väntar jullov!!!

4 kommentarer:

Fliselin sa...

Ni hann med en hel del. Tänkl att ni åkte ända till Zetas, mina trakter. Du har ju finaste adventslådan för ljus. Var har du hittat den?

hallinbloggar sa...

Fliselin: Jamen det ghjorde vi och Zeta (har uppdaterat stavningen ; ) ligger inte så långt från där vi bodde. Kul, då var vi i samma trakter!
Ah, får fråga min kusin var lådan kommer från : )

Librarybeth sa...

Himmel så skönt det där lät... hela ledigheten!!!

hallinbloggar sa...

Libraytbeth: Det var underbart. Vi hann me dmycket men fick ändå tid at koppla av!