måndag 4 november 2013

En diagnos!!!

I sex veckor har jag knappt orkat gått ut med Klara, cykla till jobbet och jobba överhuvudtaget. Fick för några veckor sedan veta att järnvärdet var lågt och började då äta järntabletter men har inte märkt någon skillnad. Har sovit 8-9 timmar varje natt men varit lika trött när jag vaknat.

Har tänkt att det kanske beror på den jobbiga sommaren med allt som hänt. Beteendevetaren liknade det vid att skotta snö och att man kör den där plogen tills det tar stopp. Då bildas en ganska stor snöhög som det tar sig tid att ta sig uppför. Jag kan köpa det men jag var vilat och någon gång måste det ju vända.

Var hos läkaren idag för att gå ner i tid för att förmodligen få lite mer krafter. Nämnde att jag haft ont i halsen hela tiden men inget märkvärdigt. Varit väldigt varm till och från men tänkt att det hör till åldern (hm...). Hon tog ett halsprov för säkerhets skull. Joda, stafylokocker i halsen. Blir alltid väldigt trött vid infektioner så när hon berättade att det var positivt blev jag riktigt glad. Det är nog första gången någon blivit glad för en halsfluss! Men en diagnos var ju underbart att få.

Efter några dagar med Kåvepenin så ska jag nog vara mitt vanliga jag igen! Som jag längtat!
4 kommentarer:

tina sa...

Själv håller jag med om tröttheten, känner mig totalt urlakad och som om jag tappat "geisten". Otroligt ont i höfter, rygg och knän men läkaren kändes mest nonchalant. Har vart hos osteopat idag på ett första besök och hoppas det blir bättre. Folk pratar om årstiden men jag älskar ju höst och mörker, men har aldrig känt mig så....dränerad och den obehagliga känslan av att kroppen håller på att ge upp, fast jag är ju bara 36...
Psyket får sig ju en rejäl knäck, that´s for sure. Jag är otroligt glad för din skull att att du fått diagnos <3

Peace in mind sa...

Bra att du fått hjälp, vila och låt krafterna komma tillbaka. Kram!

Librarybeth sa...

Oj, vilken himla tur att du kom i väg till läkare! Det är så lätt att man bara nästan accepterar tröttheten. Det är som att det är något som hör till numera. Nu hoppas jag att du snabbt ska känna en förändring och bli pigg igen!!!

hallinbloggar sa...

tina: Usch så hinla tråkigt att höra. Har faktiskt en fantastisk läkare på vårdcentralen som inte ger sig. Hon vill verkligen att jag ska må bra vilket inte verkar höra till vanligheterna. Ge dig inte utan be dem fortsätta ta prover!

PIM: TACK söta! Kram tillbaka!

Librarybeth: Jamen det var det jag gjorde och bad om att få bli deltidssjukskriven för at orka. Nämnde att jag hade lite ont i halsen och hon tog halsprovet. Helt otroligt! TACK!!