söndag 1 december 2013

Veckan då energin hittade tillbaka

Över en vecka sedan det blev något skrivet här. Bestämde mig en gång för alla förra helgen att nu var det "sista vilan", sedan fick det vara sluttjatat om höstens trötthet. Och se det fungerade!

I veckan har vi sett klart på de sista delarna av Breaking Bad. Oj, oj, oj, vilket avslut och vilken serie. Jag gillar den mycket, speciellt budskapet i början och hur verkligheten för väldigt många människor i USA som blir sjuka och inte har råd med försäkring. Tycker det väcker många frågor om vilket system man faktiskt önskar!


När jag äntligen kom på att jag skulle söka på bokskåp istället för vitrinskåp så blev det ju mycket enklare. Förra söndagen gjorde vi ett fynd och hittade de här fina för 1.500:-. Det är i ek men ska målas vitt under julledigheten. Den där utsmyckningen högst upp kommer också att försvinna. Lite to much! Kommer bli perfekt i vårt matrum, så nöjd!


Jamen några dagens från veckan låg i kameran som jag kan bjussa på!


Svart "bästbyxorna" från Vintage by Fé, gammal blus från Bruuns Bazar och kängor med brogue-mönster.


En annan dag blev det blus och byxor från HM, kofta från Twist & tango och kängor med nitar bak från Mjus.

Igår hade jag bästa dagen med bästa väninnor som tack för hjälpen på bröllop hängde med på en heldag. Först på loppis, sedan julmarknad i Haga för att därefter Afternoon tea på mysiga Hotel Lilton. Varje lördag och söndag kan man gå dit. En sittning 13 och en 15. Bara 18 platser så boka bord om du vill gå dit! Te förstås, små snittar, varma scones med lemoncurd, clotted cream, flera sorters hemlagad marmelad, mjuka och hårda kakor i mängder.Härlig dag med mycket skönt prat och fint häng!

Idag har vi varit och firat fina mamma som fyller 79 i veckan. Min lilla mamma som har lite svårt att komma ihåg. Det var verkligen det sista jag önskade mamma och pappa men när det kommer så är det bara att göra det bästa av det. Vi försöker se allt som är positivt. Hon är pigg som få, går på gympa, sjunger i kör och tar gärna promenader med Klara. Men, att veta vilken dag det är blir allt svårare, att komma ihåg en sak man berättat är nästan omöjligt men att prata om saker som hände när hon var liten är toppen. Då minns hon allt och berättar gärna!

Precis innan firandet tog vi en promenad i skogen som ligger intill och plockade tallris som nu står så fint med vitt pynt och prismor. Vi plockade också enris som jag nu gjort kransar med. Kraftig ståltråd i två varv, lite enris och kvistar med lärkträd. Hittade inga fina band, skulle kunna tänka mig grått eller nougatfärgade sammetsband. Ser rätt ynkliga ut på bilden men de är rätt rejäla!


Vi plockade även mossa precis under en ek. Till vår lycka hittade vi ekollon med skott. Vååra ekollonvasar räckte inte till så nu står ekollon i flaskor och annat vi kunde hitta. Vi hoppas på en hel ekskog så småningom. Tänkte köpa några extra vaser. En trevlig present att ge bort med ett ekollon som redan börjat gro!


Den här veckan hoppas jag vi äntligen får till en biokväll med bokcirkeln. Vi började för flera veckor sedan och skulle se Monika Z, går väl inte längre men nu är jag bra sugen på Återträffen så jag hoppas det blir av i veckan!

På tal om bokcirkeln så skulle jag helst ha velat sträckläsa hela helgen. Är riktigt nöjd med boken jag valde. Gillar den så mycket!


Någon bild på första adventsljuset blir det däremot inte! Trots att jag älskar ljusstaken som äldsta sonen har gjort för lääänge sen. Men vi har tänt och ätit lussekatter.

Hoppas ni haft en fin första advent!

6 kommentarer:

Peace in mind sa...

Härligt, ditt inlägg andas energi! Kan inte annat än bli smittad. Tack fina Maggan <3

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Allt låter fint! (utom mammas minne) Känns som att du verkligen börjar komma upp på banan igen. Skönt!

hallinbloggar sa...

PIM: Jaaa, det är underbart att den är tillbaka! KRAM!!

I will not: Ja, det är jobbigt men jag har bestämt mig för att inte deppa ihop utan hela tiden fokusera på allt som hon faktiskt kan göra!!

Anonym sa...

Den boken var underbar, kopte med mej den pa Landvetter nar jag akte till Spanien. Men vad jag grat...
Kram goa Maggan !
Aspero numera Spanien-Ann

Anonym sa...

Vilken glädjande läsning att din energi är tillbaka. Jag förstår att du verkligen njuter. För oss som hör till den pyssliga skaran så är ju dessutom december ett riktigt eldorado. Sköt om dig nu! Anna LPI

hallinbloggar sa...

Ann: Visst var den underbar!

Anna: Ja, det går inte att eskriva hur härligt det är. Ja, den här tiden är underbar. Gjorde betonggrejer igår men det var nog inte helt bra eftersom det ryker så inomhus och det var visst farligt att andas in. Så jag får vänta till varmare väder. Det är ju så kul!