tisdag 28 januari 2014

En bok jag vill o-tipsa om

Innan jag släcker lampan för ikväll så tänkte jag skriva lite om dagens utmaning.

Det här är en bok jag hade otroligt höga förväntningar om och såg fram emot att läsa. Boken är absolut inte dålig och ämnet är både intressant och väldigt viktigt. Meeen deeen ääär juuu sååå lååång. Väldigt pretentiös och som sagt alldeles för lång. Den hade varit så mycket bättre om den hade varit hälften så tjock. Jag tror till och med att budskapet hade gått fram mycket bättre.

Vill flika in här att jag normalt gillar tjocka böcker. Älskar både Shantaram, Katedralen vid havet, Blonde mm.

Detta är en av ytterst få böcker som jag aldrig läste klart. Hade en kollega som läste den ungefär samtidigt som jag under semestern. När vi kom tillbaka tyckte vi samma sak om boken. Hon hade inte heller läst klart den.

Det var skönt på något sätt för det är inte helt lätt att dissa en hyllad bok.

Intressant att veta. Har du läst? Gillade du?6 kommentarer:

Spader Madame sa...

Meh. Hade jag aldrig hört om. Jag är tydligen mycket obildad...

Fliselin sa...

Ah! Bra att jag aldrig gav mig på den, det var nära...

tantaugusta sa...

Åh, den där skulle vi läsa i bokklubben en gång. Beställde från Adlibris och fick en chock av tyngden när paketet väl kom. Så jag var lätt tveksam redan när jag började läsa. Och det blev int bättre, gav upp efter tio sidor. Så jag gläds åt de som gillar den, för det är ju mycket bok att gilla, men hemma hos mig är den förflyttad till en bortglömd plats.

hallinbloggar sa...

Spader Madame: ha ha, det tror jag verkligen inte. Tyckte bara att jag hört så mycket om den och var sugen på att läsa men som sagt.....!

Fliselin: Det var en i bokcirkeln som tyckte den var fantastisk men jag tyckte den var alltför lång och pretto på något sätt.

Tantaugusta: Välkommen hit!! Ha ha, det där är jobbigt när man inte klarar av bokcirkelns bok. Det har är mig en gång med med Det röda fältet av Mo Yan. Den var helt enkelt så läskig att läsa.

Librarybeth sa...

Mmm. Vi hade den som bok i min cirkel och vi valde att ta den som sommarläsning annars hade vi aldrig fixat den omfattande berättelsen.
Vad jag tyckte? Bitvis en fantastisk berättelse men vissa delar var tunga att läsa. Det fanns stunder när jag inte trodde att jag skulle orka läsa klart den. Sedan när man kämpade på så fanns det något i berättelsen. Vi tyckte väldigt olika om boken i min cirkel!
http://karaboksyster.blogspot.se/2013/08/agaat-en-bok-vi-tyckte-mycket-olika-om.html

hallinbloggar sa...

Librarybeth: TACK för underbar redogörelse. Blev sugen på att själv blogga våra träffar. Jag gillade ju berättelsen väldigt mycket men den blev helt enkelt för utdragen för att hålla mitt intresse trots ett angeläget ämne.