tisdag 11 februari 2014

Maurius

Jag är djurvän av stora mått. Har i stort sett hela mitt liv haft djur omkring mig. Egen häst, hundar, katter och barnens undulater och hamstrar.

Jag tycker det är så svårt att se hanteringen av giraffen Maurius på Köpenhamn Zoo. Visst kan jag i det vilda förstå att vi har en näringskedja där djur äter djur. Men när vi kommer till djurparker, som bara är till för att roa oss människor känns det så oerhört fel.

Tycker det är ett brutalt utnyttjande. Maurius hade inte bett om att bli född. I en djurpark måste man kunna planera betäckningar och dräktighet. Inte bara ta bort ett djur som inte passar. På frågan varför inte Maurius kunde flytta till en annan djurpark fick man till svar att det inte gick att kontrollera. Hur då undrar jag. Det var flera djurparker i närheten som hade erbjudit sig att ta emot Maurius. Men djurparken nekade?!

Istället avlivar man Maurius som på medeltiden där halshuggningar och hängning skedde på torgen. Besökarna fick se lejonen smaska på Maurius ben när han var uppstyckad. Jag förstår faktiskt inte varför detta var nödvändigt? Min fråga är om detta verkligen kan intressera någon?

Ja, vi är definitivt det farligaste djuret av alla!
2 kommentarer:

tina sa...

Hade inte ens hört talas om detta men det är ju fruktansvärt. Som du skriver, kan man inte planera in sådant - eller förhindra innan?

hallinbloggar sa...

Tina: Åh, mitt hjärta blöder....