fredag 9 maj 2014

Cykla och röka...!

I will not ceep calm skriver om att hon mötte en cyklist idag som rökte. Det hör ju inte till vanligheterna idag men det fick mig att tänka på min pappa som rökte pipa tills han blev 56 år och slutade.

Han var väldigt sportig, spelade både handboll och åkte skidor. Åkte Vasaloppet under flera år när han var drygt 20 under 50-talet. Till saken hör också att de var ett gäng som gick och utbildade sig till helikopterpiloter så bara deras entré i helikoptern vid startplatsen för Vasaloppet väckte säkert nyfikenhet.

Skidklädseln bestod av skidbyxor och anorak. I bröstfickan på anoracken hade han pipa, piptobak, valla och choklad. Ibland tog han pauser för att ta några sug på pipan.

Kan inte ens föreställa mig hur det hade sett ut idag om någon på Vasaloppet hade stannat för att ta en rökpaus...!

Men, det var ju på den tiden man kunde se den här typen av annonser och man visste väl inte bättre?!

3 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Skulle vara jätteroligt att se Gunde Svan ta en rökpaus, hahaha.

Och de där gamla reklamerna, man blir helt häpen när man ser dem. Tänk att det var så, då. Och idag är det dödskallar på cigpaketen.

hallinbloggar sa...

I will not: Ha ha, ja det hade sett ut! Ja, det är otroligt. Trots att jag inte gillar rökning kan jag fascineras av gamla filmer och Mad Men med mera när de röker hela tiden. Det ser lite sofistikerat ut på något sätt!

Librarybeth sa...

Haha, en helt annan inställning till både rökning och motion om man backar. Kanske man inte hade riktigt lika brått då? Eller nä, klart man tävlade och låg i men som sagt börjar röka i löpspåret känns inte aktuellt ;D