tisdag 30 september 2014

Vardagslyx

Det här med vardagslyx tänker jag ofta på och tycker är viktigt. Det kanske är så att när barnen börjar bli stora så finns det äntligen utrymme för det.Vardagslyx för mig är färska bär i morgonyoghurten. Lyxig tvål i badrummet (lyckan är härlig varje gång man tvättar händerna och blir extra mjuk med god doft). En favorit just nu är Durance Verbena. Rätt bra pris om man köper stora flaskan på 750 ml. 

Vardagslyx är ocksp ett extra gott te. Har försälskat mig i Johan & Nyströms te med hallon & vanilj. Perfekt att det nu har släppts en refillpåse till den fina plåtburken.

Jag är en sucker för doftljus. Laddade ju rejält när vi var i USA och jag måste säga att Voluspas ljus har riktigt fin kvalité som eventuellt kan motivera det höga priset. Men egentligen är det inte klokt vad det kostar. Men jag älskar dofterna som sprids.

Till sist är vardagslyx färska blommor. En tid i mitt liv jobbade jag i en blomsteraffär. Sedan dess har jag alltid velat ha färska blommor hemma. Just nu gillar jag den här nyöppnade affären i Göteborg.

Vad är vardagslyx för dig?

4 kommentarer:

Librarybeth sa...

Hm, vardagslyx för mig...? Det skulle nog vara de där kokosflarnen som jag vill ha på min morgongröt (som min ica nu oturligt nog lagt av att ha på hyllan, suck). Det är typiskt sånt som jag inte skulle ha köpt när barnen var små :D
Lite dyrare schampo också.
Kära nån, jag kommer inte på mer! Vardagslyx kan också vara att få vara hemma lite ensam själv och bara halvligga i soffan och läsa något struntmagasin.

Fliselin sa...

Ja, det kan vara en stund i soffan utan måsten. Gärna tillsammans med mina killar, en kopp te och något gott till. Kex eller äppelkaka. Tända ljus och en brasa i kaminen är mysigt. Sedan är jag totalt beroende av Body Butter, oftast är det BodyShops som används. Jag har ett litet lager med burkar hemma.

pralinen sa...

vi verkar ha i princip samma lyx - bara tvålen skiljer. Numera alltid naturell fil eller yoghurt med färska bär. Färskpressad juice på helgerna. Doftljus bunkrade vi oxå i NY för ett par veckor sedan - passade på att köpa till "barnen" i julklapp oxå - de skulle aldrig lägga hundralappar på ljus...
Hår och kroppsprodukterna har också blivit dyrare.

hallinbloggar sa...

Librarybeth: Gissar att du fortfarande är "mitt upp i" barn. Så kan tänka mig att det är extra lyxigt att få en stund för sig själv!

Fliselin: Egentid i soffan är så fint. Det blir ju enklare när barnen är större! Åh, gillar också sköna krämer, det är ju verkligen vardagslyx!

Pralinen: Färskpressad juice är också vardagslyx, håller med! Visst är det bra att köpa doftljus i USA. Borde köpt mer : )