söndag 25 november 2012

Möblera om

Hela helgen har vi flyttat om i stort sett hela vårt hem. Som jag tidgare berättat  så är vår lägenhet med fyra rum från början fyra lägenheter med olika etage och andra skrymslen. Två rum är i fil och är lägenhetens centrum. I det ena, som vi använt som sovrum, står en kakelugn.

Det som fick oss att möblera om är framförallt att jag och i stort sett resten av familjen har olika tider. Om jag vill lägga mig tidigt så var alla tvungna att vara tysta då det genom skjutdörrarna hördes minsta ljud. Nu har barnen, med all rätt...., fått maka lite på sig och vi har fått ett "riktigt" sovrum med rejäl plats. Stort skrivbord och mycket annat får plats. Härligt.

I det som tidgare var kombinerat mat- och vardagsrum blir nu matsal. Nytt bord och nya stolar samt stort "gammalt" skåp ska inhandlas. I rummet där kakelugnen står (som vi nu kan använda) blir det soffor och TV. Vi inser att det blev ganska trångt med två soffor så även en ny soffa måste inhandlas.

Vår planerade resa till Kina i vår lär nog få skjutas på framtiden.....! Men det är det så värt. Lägenheten blir så mycket bättre använd och alla blir nöjda!Idag har vi lagat en favoriträtt. Rotsaker i ugn, potatis, morötter, palsternacka och rödbetor. Kryddas med fglingsalt och timjan. Helst färsk vilket jag saknade! Jag skär grönsakerna i små kuber då smaken blandas bättre. Till det kycklingfilé och Jensens pepparsås. Såsen är ett hett tips. Enkelt som tusan att blanda med matkagningsgrädde och smaken är himmelsk. Prova även whiskeysåsen som är väldigt god.På armen gillar jag just nu strassdöskalle och rodenkvarts samt burna träpärlor, silverpeace och rosenkvarts. Båda från "vekstan".

3 kommentarer:

Librarybeth sa...

Så skönt när man liksom får til det och känner att hemmet "växer", kommer mer till sin rätt!
Snygga armband förresten!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Vi sover också en bit bort från barnen. Deras rum ligger i fil och till vårat rum är det en hall och två dörrar. Mycket skönt!
Tack för tips om såsen, ska testas!

hallinbloggar sa...

Librarybeth: Åh, det är underbart. Nu kan jag äntligen lägga mig precis när jag vill uatn att någon stör och att alla andra måste vara tysta! Kul med litye nytt i verkstan!

Ceep calm: Så härligt! När det blir större så vill man allt ha lite mer space! Hoppas du gillar såsen. Vi har använt den länge. Väldigt god även till grillat!